Kortingscode adidasKortingscode NikeKortingscode Conrad

Eurovisie

Songfestival

Kiev 2017

Wie wint het Eurovisiesongfestival 2017 volgens social media?

Op 9 mei is het gevecht om de 62e ronde van het prestigieuze Eurovisiesongfestival weer los gegaan en donderdag 11 mei gaat O’G3NE voor Nederland zingen in de halve finale. Heel Europa, en Australië, is aan het speculeren over wie er dit jaar met de winst vandoor gaat. Bij Actiecode.nl zijn we dol op het Eurovisiesongfestival en besloten daarom een onderzoek te doen naar het aantal social media volgers van alle artiesten die deelnemen aan het Songfestival. Social media is een belangrijk middel voor de artiesten om met fans te communiceren en om een bijdrage te leveren aan hun merk. Als het aantal social media volgers gelijk zou staan aan het aantal stemmen, wie wint dan het Eurovisiesongfestival?

We hebben uiteraard rekening gehouden met de regels van het Eurovisiesongfestival. De top 10 landen met het hoogste aantal punten in iedere halve finale kwalificeren zich voor de grote finale, waar ze zullen strijden tegen de ‘Big Five’ (Italië, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland) en natuurlijk het gastland Oekraïne. Het onderzoek heeft geleid tot het volgende resultaat:

 • Andrea Raffin / Shutterstock.com
 • De winnaar is
  Italië
  Francesco
  Gabbani!!
Andrea Raffin / Shutterstock.com
Aantal Stemmen
639249

Italië en Francesco Gabbani zijn de winnaar met bijna het dubbele aantal volgers van de nummer 2, Nederland! Het zou voor het eerst in 27 jaar zijn dat Italië het songfestival wint. Francesco heeft het San Remo festival tweemaal gewonnen en zal dit keer optreden met een Gorilla!
Statistieken
 
 
Andere feiten over het onderzoek

Het gemiddelde aantal volgers van een Eurovisie Songfestival deelnemer

 • 26 384
  volgers op
  Instagram
 • 11 176
  volgers op
  Twitter
 • 27 278
  volgers op
  Facebook

Alles bij elkaar hebben de deelnemers

2 640 069

volgers op sociale media.

De Italiaanse Franscesco Gabbani had het meeste aantal volgers op Facebook en Instagram, terwijl de Griekse Demy het grootste aantal volgers op Twitter heeft. Alle deelnemers bij elkaar hebben zo’n 2 640 069 volgers op social media.

De data is verkregen op 20 en 21 april 2017.

 

"