Waar koop je het goedkoopste flesje water?

Waar koop je het goedkoopste flesje water?

In juni kwam naar buiten dat je extra moet oppassen met het drinken van water uit de kraan. Door een tekort aan zuiver kraanwater komt er bij sommige mensen bruin water uit de kraan. Actiecode.nl zocht daarom uit welk flesje schoon mineraalwater uit de supermarkt het goedkoopst is.

 

Terwijl het feit dat je in Nederland bijna gratis het zuiverste water uit de kraan drinkt, blijft de verkoop van flesjes mineraalwater big business. Vooral nu het water uit de kraan niet helemaal veilig schijnt te zijn. Om alsnog enigszins betaalbaar aan de geadviseerde twee liter (schoon) water per dag te komen staan zetten we alle prijzen op een rij.

 

Goedkoop vs. Duur

Het goedkoopste flesje water koop je bij LIDL. Voor een flesje mineraalwater van het huismerk Saskia betaal je slechts €0,12 cent per 500ml. De duurste fles koop je van het merk San Pellegrino bij supermarktketen Albert Heijn. Je betaalt hiervoor €0,70 per 500ml.

 

Peperduur

De duurste fles water ter wereld kost zo’n schamele €43.808. Waarom de fles Acqua Di Cristallo zo duur is? Hij is gemaakt van puur 24-karaats goud en het water komt uit bronnen over de hele wereld.


*data verkregen van bedrijfswebsites op 21 juni 2017.