Goedkoopste sterrenrestaurants in Amsterdam

Goedkoopste sterrenrestaurants in Amsterdam

Altijd al bij een sterrenrestaurant willen eten, maar vond je het te duur? Besparingsplatform Actiecode.nl zocht uit bij welk sterrenrestaurant je per gang het minst betaald en bij welke sterrenrestaurants je het goedkoopst een menu kunt bestellen.

Sterrenrestaurants Amsterdam

Amsterdam is elf één-sterrenrestaurants rijk. Bij restaurant Sinne is de menu prijs het voordeligst. Hier heb je zonder de actieprijzen van de restaurantweek al een 3 gangen menu in een sterrentent vanaf €39,-. Vanaf 47 euro kun je voor een 4 gangen menu terecht bij Lastage. Per gang ben je het voordeligst uit bij Rijks; voor een 6-gangen menu betaal je hier €67,50 wat neer komt op €11,25 per gang. Bij o.m. Ron Gastrobar betaal je standaard 15 euro per gerecht en bij Sazanka en Yamamota is het aantal gangen voor de menu’s in het onderzoek helaas niet bekend.

Ook Lastage komt voordelig uit de bus met slechts 11,13 euro per gang, dit is op basis van een 8 gangen menu. 

Sterrenrestaurants Noord Holland

Gezien over heel Nederland biedt Lucas Rive (in Hoorn) normaliter met een prijs van €42,50 voor een 4 gangen menu, de beste prijs per gang. Ook Rijks (Amsterdam) staat in de top 3 met een prijs van 11,25 per gang. Verder staan Vinkeles (Amsterdam) en ML (Haarlem) ook in de top 10.


Let op: In onderstaand overzicht hebben we de goedkoopste menu's gekozen en daarvan vervolgens de prijs per gang. Bij Lastage kom je dan wat duurder uit omdat we niet voor het duurste menu hebben gekozen dat per gang het voordeligst uitkomt, maar voor het goedkoopste menu, dan betaal je per gang net iets meer. Daarnaast kun je bijvoorbeeld bij bedrijven zoals Groupon vaak nog aan een deal komen, waardoor je nog goedkoper uit kunt zijn.