Streaming Services
Facebook stapt met een enorm budget in de streaming markt. 49% van de Nederlanders kijkt inmiddels betaalde content via streaming services en van de 18-34 jarigen wordt er zelfs 3.40u per dag besteed aan het bekijken van online content.

We zochten uit welke streaming service overall het beste uit de bus komt. In het onderzoek is het complete aanbod van van Netflix, Videoland, Ziggo (HBO) en Amazon Prime naast elkaar gelegd.

Met bijbehorende data als de IMDB rating, het genre, aantal seizoenen en het jaartal ontstaat er een helder beeld van het aanbod per dienst. De prijzen voor de vier diensten liggen dicht bij elkaar, variërend tussen €5,99 - €8,99 per maand, dus kan je ook op andere criteria besluiten: Netflix heeft veruit de meeste series; Series al voor €0,01 per stuk beschikbaar; Ziggo (HBO) scoort gemiddeld hoogste IMDB rating (7,67). Netflix heeft veruit het meeste aantal series online staan.

Je betaalt daar dan ook gemiddeld het minste per serie. Qua kwantiteit scoort Netflix dus het beste. Op gebied van kwaliteit komt Ziggo/HBO het best uit de bus, met de meeste IMDB top 250 noteringen en het hoogste gemiddelde cijfer voor de series.