Tot nu toe geen oranjekoorts voor EK vrouwenvoetbal

Tot nu toe geen oranjekoorts voor EK vrouwenvoetbal

Kortingscode Body en FitshopKortingscode VodafoneKortingscode ICI PARIS XLKortingscode ExpediaKortingscode Nike

In 2017 werd het EK vrouwenvoetbal in Nederland georganiseerd. Opvallend blijft dat tijdens de kampioenschappen van de mannen heel Nederland in de ban is van oranje, maar dat aan deze kampioenschappen vrijwel geen aandacht geschonken wordt. Besparingsplatform Actiecode.nl deed onderzoek naar de verschillen in prijzen tussen de kampioenschappen.

De oranje-koorts blijft uit. Hoewel zeven Nederlandse steden thuis bieden aan de beste vrouwelijke voetbalsterren van de wereld is er weinig animo voor. Zo goed als alle kaartjes zijn nog in de verkoop. De wedstrijden die het Nederlandse team speelt zijn ondertussen wel uitverkocht. Voor slechts €10 heb je een kaartje.


Prijsverschil

Het verschil in ticketprijs is net als het animo erg groot. Een finaleticket voor het EK vrouwen heb je gemiddeld voor slechts 30,- waarbij je voor en EK mannen een kaartje bemachtigd voor een slordige 468,-. Dit zijn de tickets via de officiële kanalen. In werkelijkheid betaal je vaak veel meer. Als je er al eentje weet te bemachtigen. Het verschil in opbrengst voor alleen de finale tickets is dan zo’n 35 mln.


Bespaartips

Als je voor minder geld toch het beste voetbal wilt zien kun je beter een kaartje kopen voor het EK vrouwen. De kaarten zijn slechts een fractie van de ticketprijs bij de mannen en je kunt op meer manieren besparen. Je krijgt bijvoorbeeld 20% groepskorting wanneer je meer dan 10 kaarten besteld. Tevens zijn kinderen voor de helft van de prijs en krijg je 20% als je tickets voor alle wedstrijden van een bepaald stadion of team koopt.